Klik op de banner om naar de homepage van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht te gaan

Overgewicht:
Een te dikke hond laten afvallen
door R/D dieet voer van Hill's

Overgewicht

Het afvalprogramma van hill's en Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht Iedere eigenaar wil graag een actieve en speelse hond. Helaas zijn er veel honden die niet speels zijn en weinig uithoudingsvermogen hebben. Dit wordt meestal veroorzaakt door overgewicht.

60 % van onze huisdieren heeft last van overgewicht!

Er is sprake van overgewicht, of te dik zijn, indien een hond 20% boven zijn of haar streefgewicht weegt. Bijvoorbeeld een hond van 24 kilogram die als optimaal gewicht 20 kilogram zou hebben heeft een overgewicht van 20 %.

Aan de hand van de lichaamsscore is goed te zien of een hond overgewicht heeft. Kijk op het plaatje hiernaast. Een lichaamsscore van 3 is een hond met een optimaal gewicht. Bij 4 en 5 is er sprake van overgewicht.

Lichaamsscore interactief bepalen

Klik op het onderstaande plaatje. Op de website van Hill's kunt u interactief bepalen wat de lichaamsscore van uw hond is.

Het afvalprogramma van hill's

Hoe komt een hond aan overgewicht?

Het afvalprogramma van hill's en Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht Overgewicht ontstaat geleidelijk en is niet plotseling aanwezig. Om overgewicht te krijgen wordt er, in verhouding tot de lichaamsbeweging, teveel gegeten.

Vooral na castratie of sterilisatie is het van belang om goed op het gewicht te letten. Het lichaam ondergaat een hormonale verandering en heeft in verhouding (zeker de eerste maanden na de operatie) minder energie nodig. Als u dezelfde hoeveelheid voer blijft geven kan dit tot overgewicht leiden.

Zodra er eenmaal sprake is van overgewicht is er vaak een steady state bereikt en blijft de hond te dik ondanks dat er maar heel weinig gegeten wordt.

Om dik te worden moet er in verhouding teveel gegeten worden. Is de hond echter eenmaal te dik dan blijft hij of zij, zonder veel tot zich te nemen, te dik.

Nadelen van overgewicht

    Er zijn veel nadelen verbonden aan overgewicht. De volgende problemen en ziektes kunnen zich voordoen bij een hond met overgewicht.
  • sneller moe, minder uithoudingsvermogen
  • gewrichtsproblemen
  • hart en vaatziektes
  • suikerziekte
  • kortere levensverwachting

Als dierenartsen van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht adviseren wij als afvalvoer voor honden R/D van Hill's

Afvalprogramma met R/D van Hills

In samenwerking met Hill's Pet Nutrition bieden wij een afvalprogramma aan. We wegen uw hond en bepalen wat het optimale gewicht van u hond is. Indien uw hond overgewicht heeft, zullen we het optimale gewicht aangeven en bekijken wat het percentage aan overgewicht is.
Uw hond krijgt een speciaal afvaldieet, het R/D van Hill's, brokken en blikvoer. We adviseren de hoeveelheid voer die uw hond mag krijgen per dag.

We rekenen voor u uit hoe lang het afvallen gaat duren. Als vuistregel nemen we 1% per week van het huidige gewicht. Met dit gegeven kunnen we aangeven hoeveel weken het gaat duren voordat uw hond het optimale gewicht weer heeft bereikt. Ook krijgt u een boekje en een adviesbrief met diverse tips en instructies om de hond meer te laten bewegen.

Foto van een hond op de weegschaal in Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht Wekelijks of 1x per 2 weken kunt u uw hond kosteloos bij ons laten wegen en kunnen we in de gaten houden of het goed gaat. Indien nodig wordt de hoeveelheid voer bijgesteld.

Bruno: lees hoe hij is afgevallen

Foto van voor het begin van een deelnemer aan het afvalprogramma van hill's en Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht Foto na afloop van nen deelnemer aan het afvalprogramma van hill's en Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Op bovenstaande foto's ziet u Bruno (links) voordat hij aan het afvalprogramma meedeed en na afloop van het programma (rechts). Je kunt het verschil duidelijk zien. Lees hieronder hoe Bruno het afvallen verging.

Bruno is een grote bruine Labrador en loopt elke dag samen met zijn buurhond Max en zijn vrouwtje heel wat kilometers, maar hier werd steeds langer over gedaan en Max moest telkens op zijn trage vriend wachten.

Bij de controle bleek dat Bruno 24,6 % overgewicht had. Zijn gewicht was 45,5 kg en het streefgewicht voor Bruno is 36,5 kg.

Als u naar de linkerfoto hierboven kijkt ziet u dat Bruno een lichaamsscore van 4 of 5 had.

De eigenaresse is na het bezoek vol enthousiasme begonnen aan ons afvalprogramma. Op de afvalkaart (zie hieronder) is een mooi verloop te zien van het gewicht. Na 4 weken was het voer op en kreeg Bruno even zijn oude voer en je ziet gelijk het gewicht weer oplopen. Nadat er weer RD gegeven werd nam het gewicht gestaag af. Al na 12 weken was Bruno 40 kilo, dus 6,5 kilogram afgevallen.

Na 19 weken was het streefgewicht bereikt. Bruno is 9 kg afgevallen! Tegenwoordig weegt Bruno tussen de 36 en de 37 kilo en kan hij Max prima bijhouden!!
Bruno heeft in menselijke kilo's 42 kg overgewicht !!!

Een patient van Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Het Hill's afvalprogamma nader beschreven. Dierenkliniek Wilhelminapark Utrecht

Bruno staat nu op het light voer van Hill's om te voorkomen dat hij weer te dik gaat worden. Bruno en zijn eigenaren zijn erg tevreden over het behaalde resultaat. Afgesproken is dat Bruno en zijn bazin elke 2 weken langskomen voor een weegcontrole en een praatje


Als u mee wilt doen aan het afvalprogramma van Hill's kunt u zich bij ons inschrijven, u doet het voor uw hond, echter er zijn voor u mooie prijzen te winnen met dit afvalprogramma.

Klik op het plaatje hiernaast voor het Hill's Afslankprogramma.

Update:
Bruno was genomineerd voor de finale van de afvalrace van Hill's Pet Nutrition 2006!

Bruno viel zo goed af dat hij werd genomineerd voor de finale van de afvalrace van 2006. Samen met, een andere hond uit onze praktijk, Shadow een blindegeleide hond die ook te zwaar was (4,5 kg) was hij genomineerd. Ze zijn samen met de andere finalisten om de hoofdprijs gaan strijden.

Lees verder over Shadow en de afvalrace ....

Later kregen we te horen dat de labrador Sam ook genomineerd was voor de finale.

Lees verder over Sam ....

In 2006 deed de kat Pino aan het Hill's afslankprogramma mee. Hij is zo goed afgevallen dat hij genomineerd is voor de finale van 2007 van de afslankwedstrijd van Hill's Pet Nutrition.

Lees verder over Pino ....

Indien u vragen heeft met betrekking tot het gewicht van uw hond, neem dan contact met ons op of kom langs. We kunnen dan beoordelen of uw hond een gewicht heeft dat bij hem of haar past.


We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

Klik hier om naar onze mobiele of light website te gaan, ideaal om even snel openingstijden en spreekuurtijden te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan