Klik op de banner om naar de homepage van Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht te gaan

ScabiŽs hond of echte schurft bij de hond

Een hond met schurft, foto dierenkliniek wilhelminapark utrecht

Een hond met schurft, foto dierenkliniek wilhelminapark utrecht

Een hond met schurft, foto dierenkliniek wilhelminapark utrecht ScabiŽs of schurft wordt veroorzaakt door de sarcoptesmijt of schurftmijt.

Deze mijt graaft gangetjes in de huid. Dit veroorzaakt veel jeuk.

Bij de hond treden de problemen vooral op aan de hakken, oksels, ellebogen en onder de buik. Ook de ooglid- en oorranden kunnen erbij betrokken zijn. In een later stadium kan het hele lichaam geÔnfecteerd raken.

Het is een zoŲnose
De sarcoptesmijt kan ook overlopen naar de mens, vaak zie je rode plekjes op de armen. Door de jeuk aan de armen zal er veel gekrabt worden. In dat geval is een bezoek aan de huisarts nodig om de diagnose te stellen. De mijt is gelukkig niet in staat zich voort te planten op de mens en de infectie loopt dood: na een week of 4 zal de infectie over zijn.

Een jonge hond met schurft - sarcoptes op de achterpoten, foto dierenkliniek wilhelminapark utrecht

Diagnose
De diagnose schurft of scabiŽs wordt gesteld als er in een huidafkrabsel mijten worden aangetroffen onder de microscoop. Soms zijn de mijten niet te vinden, maar wijzen de symptomen wel op schurft. In dat geval wordt de therapie ingezet.

Om tot een diagnose te komen moet je meerdere diepe afkrabsels maken, foto dierenkliniek wilhelminapark utrecht

Therapie
De therapie is gericht op het doden van de mijten. Wij gebruiken hiervoor Stronghold. In sommige gevallen is het nodig ondersteunende medicatie te geven om de huidontsteking te genezen.


Prognose
De prognose is heel gunstig bij een adequate therapie.


Terug naar de huidproblemen pagina


We zijn ons ervan bewust dat we met frames werken en dat u mogelijk op een aparte website pagina terecht bent gekomen, maar u kunt zo weer naar ons terug, klik gewoon op 1 van de afbeeldingen hieronder ....

Klik hier naar onze homepage te gaan Klik hier om naar onze tandheelkundige site www.dierengebit.nl te gaan

Klik hier om naar onze bibliotheek te gaan, ideaal om even snel wat te vinden Klik hier naar onze youtube pagina te gaan

Klik hier om naar onze facebook pagina te gaan